Την Έκθεση Αμέτρητες Όψεις του Ωραίου στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού  επισκέφθηκαν οι μαθητές  και των τριών τμημάτων της Α Λυκείου  στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας της Αρχαίας Ελλάδας.

Στην έκθεση οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη συνεχή προσπάθεια του ανθρώπου, στο πέρασμα των αιώνων, να αναζητήσει το Ωραίο και να το εντάξει στην καθημερινότητά του, αποτυπώνοντάς το σε έργα τέχνης, αντικείμενα καλλωπισμού και σκεύη καθημερινής χρήσης.

Λίγες πληροφορίες για την Έκθεση: 

Στο πλαίσιο της διετούς συνεργασίας του ΕΑΜ με το ΠΙΟΠ, επιλέχθηκαν σαράντα αρχαιότητες από τις Συλλογές του ΕΑΜ, που χρονολογούνται από τους προϊστορικούς έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους, αρκετές από τις οποίες παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό και συνιστούν σύντομα σχόλια-αναφορές σε κάποιες από τις όψεις του Ωραίου. Το κριτήριο επιλογής τους βασίστηκε στις θεματικές των μουσείων του ΠΙΟΠ, που θα φιλοξενήσουν την περιοδεύουσα έκθεση. Έτσι, στη Σπάρτη προβάλλεται ο καλλωπισμός του σώματος με έλαια και αρώματα, στα Ιωάννινα θα πρωταγωνιστούν τα περίτεχνα κοσμήματα, ενώ στην Τήνο θα αναδεικνύονται μαρμάρινα έργα του Κυκλαδικού πολιτισμού.

Διάρκεια έκθεσης: 18 Φεβρουαρίου έως 15 Απριλίου 2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ: Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Αττικός ερυθρόμορφος κωδωνόσχημος κρατήρας (4ος αι. π.Χ.),© ΕΑΜ, Ε. Μίαρη
Επίσκεψη των μαθητών της Α’ Λυκείου στην Έκθεση «Αμέτρητες όψεις του Ωραίου»