Πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων και των εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων

   Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται το πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων 2016 Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), τόσο με το ΝΕΟ σύστημα, όσο και με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα και πιο αναλυτικά:

Νέο Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των μαθητών στο Λύκειο

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και συγκεκριμένα στο ΦΕΚ Α ? 74/22-04-2016 το Προεδρικό  Διάταγμα 46/2016 με θέμα: «Αξιολόγηση των μαθητών του Γενικού Λυκείου». Αξίζει να προσεχθεί το ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 άρθρο 8: Δημιουργικές Εργασίες, που αποτελεί μέρος της αξιολόγησης της

Τα μηχανογραφικά δελτία των Πανελλαδικών 2016

Τα μηχανογραφικά δελτία  των Πανελλαδικών  2016

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι τα μηχανογραφικά δελτία για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2016 αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ  www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Ασημένιο μετάλλιο για τις αθλήτριες ποδοσφαίρου του 1ου ΓΕλ Σπάρτης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του 1ου ΓΕΛ Σπάρτης  ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΤΟ 1Ο ΓΕΛ ΣΠΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ Η ομάδα ποδοσφαίρου κοριτσιών του 1ου ΓΕΛ Σπάρτης νίκησε στη Βέροια  στον ημιτελικό του final four το ΓΕΛ Περάματος με σκορ 3-1 και προκρίθηκε

Πανελλαδικές 2016: Ενημέρωση υποψηφίων 1ου ΓΕΛ Σπάρτης

Πανελλαδικές 2016: Ενημέρωση υποψηφίων  1ου ΓΕΛ Σπάρτης

Ενημερώνουμε τους τελειόφοιτους και απόφοιτους της Γ’  Λυκείου που πρόκειται να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 ότι την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 θα  γίνει ενημέρωση από τον Διευθυντή για τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων και θα δοθεί  στους υποψήφιους το

Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις 2015-2016

ΠΗΓΗ: https://www.minedu.gov.gr/?/19887-20-04-16-pote-ksekinoyn-o? Την Τρίτη 17 Μαΐου του 2016 θα ξεκινήσουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις σε Γυμνάσια καθώς και τις τάξεις Α, Β των ΓΕΛ και Α,Β,Γ Εσπερινών ΓΕΛ. Οι ενδοσχολικές γραπτές απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης Ημερησίων ΓΕ.Λ.

Εξεταστέα ύλη προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων Γενικού λυκείου

Σχετικά με την εξεταστέα ύλη των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων του Γενικού λυκείου σας  ενημερώνουμε [εγκύκλιος 63748/Δ2/14-04-2016/ΔΣΠΟΔΕ/ΥΠ.Π.Ε.Θ] για τα εξής: Η εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα του Γενικού Λυκείου που εξετάζονται γραπτώς στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις δεν μπορεί να είναι

Οι μαθητές μας γράφουν για τους πρόσφυγες

Οι μαθητές μας εμπνέονται από την επικαιρότητα και συμμετέχουν στον μαθητικό  Διαγωνισμό για τους πρόσφυγες. Τα παρακάτω ποιήματα θα διαβαστούν την Κυριακή στα πλαίσια των εκδηλώσεων του αντιπολεμικού Φεστιβάλ Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, που διεξάγεται  στη Σπάρτη  το διάστημα 11- 18 Απριλίου 2016. 

Στην τελική τετράδα η ομάδα ποδοσφαίρου κοριτσιών του 1ου ΓΕΛ Σπάρτης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 η ομάδα ποδοσφαίρου των κοριτσιών του 1ου ΓΕΛ Σπάρτης  νίκησε στην Κόρινθο  την ομάδα του  ΓΕΛ Αναβρύτων  με σκορ 8-1 κι έτσι αναδείχθηκε μια από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες σε πανελλήνιο επίπεδο! 

Ολλανδούς μαθητές υποδέχθηκε το 1ο ΓΕΛ Σπάρτης

Το 1ο ΓΕΛ Σπάρτης, συνεχίζοντας για έβδομη χρονιά το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών, δέχθηκε από τις 4 μέχρι τις 7 Απριλίου 29 Ολλανδούς μαθητές και τέσσερις καθηγητές από το Christelijk Lyceum  της πόλης Veenendaal της Ολλανδίας.