Ολοκληρώθηκε σήμερα το διήμερο πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών της Β΄και Γ Λυκείου του σχολείου μας  για την «Πρόληψη της λοίμωξης HIV σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου» από τους εκπροσώπους της ΜΚΟ «ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ». Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία εκτός από την ενημέρωση τους να θέσουν ερωτήματα, να εκφράσουν τις απορίες τους ή τις ανησυχίες τους πάνω σε ζωτικής σημασίας ζητήματα και να πάρουν έγκυρες απαντήσεις σε σχέση με θέματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική υγεία και την ασφάλεια τους. 

Αξίζει να επισημανθεί  για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ότι: 

  • την επιστημονική επιμέλεια του έντυπου και του ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων, έχει αναλάβει η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ.), ενώ έχει διασφαλιστεί έγκριση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Οι στόχοι του προγράμματος είναι:
  • η παροχή έγκυρης και προσαρμοσμένης στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα πληροφόρησης, σε σχέση με την HIV λοίμωξη και το AIDS
  • η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ως προς την αναγκαιότητα και τους τρόπους προφύλαξης από τον ιό HIV,
  • η εξάλειψη των στερεοτύπων και η καταπολέμηση του στίγματος γύρω από το HIV/AIDS.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τηρήθηκαν όλες οι προδιαγραφές και οι προϋποθέσεις που ορίζει το Υπουργείο Παιδείας με  έγγραφό του.

Τέλος, ευχαριστούμε ολόθερμα την κυρία Μπορέτου και τον κύριο Βαχαβιώλο για την υποστήριξη του προγράμματος.

Ενημέρωση με θέμα: «Πρόληψη της λοίμωξης HIV σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου»