Αναρτούμε το με αριθμό πρωτ. 75431/2021 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ΓΕΛ για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ έτους 2021.», προς άμεση ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται να υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ έτους 2021.

Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και του Π.Μ.Δ. για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ αρχίζουν από την Παρασκευή 25 Ιουνίου και θα λήξουν πριν τα τέλη του Ιουλίου.

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Π.Μ.Δ. για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ, θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Παρασκευή 25 Ιουνίου, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν μετά από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ, να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή του, κατόπιν νεότερης εγκυκλίου.

Δικαίωμα να υποβάλουν φέτος Μηχανογραφικό Δελτίο ΓΕΛ έχουν οι υποψήφιοι που υπέβαλαν ΑίτησηΔήλωση και συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2021 των ΓΕΛ.

Η δημιουργία του κωδικού ασφαλείας (password) από αυτούς τους υποψηφίους για υποβολή μηχανογραφικού δελτίου, θα γίνεται στο ΓΕΛ που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση.
Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις εκάστου σχολικού έτους δύνανται να υποβάλουν τόσο το ανωτέρω μηχανογραφικό δελτίο (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση όσο και το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ. 

Μελετήστε προσεκτικά το παρακάτω έγγραφο: 

Δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ΓΕΛ για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ έτους 2021