Εγκρίθηκε ο Οδηγός του Προγράμματος της Διεύθυνσης Νέας Γενιάς «ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ-LEGAL AID» για το χρονικό διάστημα 2017-2019 με τα παραρτήματα αυτού, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας Απόφασης και με φορείς υλοποίησης του παραπάνω Προγράμματος τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας.

Το σχετικό έγγραφο σε μορφή PDF

(α) Αντικείμενο του προγράμματος «Νομική Βοήθεια για Νέους» της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς είναι η δωρεάν νομική συνδρομή σε ανήλικους και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες νέων (ομάδες-στόχος, δικαιούχοι) μέχρι 35 ετών, η οποία καλύπτει την εκπροσώπηση τους, τόσο εξωδικαστικά, όσο και ενώπιον των δικαστηρίων. Τις υποθέσεις των ατόμων που μπορούν να επωφεληθούν από το Πρόγραμμα αναλαμβάνουν νέοι δικηγόροι έως 35 ετών.

(β) Ο στόχος του Προγράμματος είναι διττός: Αφενός, εστιάζει στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού που συχνά υφίστανται οι ομάδες-στόχος, ενισχύοντας άμεσα και πρακτικά τη δυνατότητα διευθέτησης νομικών ζητημάτων ή/και προσφυγής τους στη Δικαιοσύνη και αφετέρου, ενθαρρύνει και υποστηρίζει τους νέους δικηγόρους στην είσοδό τους στην αγορά εργασίας, με την ανάληψη υποθέσεων που αφορούν ευπαθείς κοινωνικά ομάδες ανηλίκων και νέων.

ΠΗΓΗ: https://government.gov.gr/egkrisi-odigou-programmatos-nomiki-voithia-gia-neous-legal-aid-gia-to-chroniko-diastima-2017-2019/

 

«Νομική Βοήθεια για Νέους-Legal Aid» για τo χρονικό διάστημα 2017-2019