ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΟΧΥΡΟΥ ΙΣΤΙΜΠΕΗ

O Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη σε συνεργασία με τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών διοργανώνει τον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ» για το διδακτικό έτος 2021-2022. Ο φετινός διαγωνισμός είναι αφιερωμένος στους Κρήτες που εργάστηκαν για την κατασκευή των Οχυρών και θα βοηθήσει τους μαθητές να γνωρίσουν την ένδοξη ιστορία της Μάχης των Οχυρών, όπου η Ελληνική Ψυχή αντιμετώπισε το Γερμανικό ατσάλι και το νίκησε. Πρόκειται για μια ένδοξη σελίδα της Ελληνικής Iστορίας, όπου οι Έλληνες πολέμησαν ενωμένοι απέναντι στο ναζισμό.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων των Δημοτικών σχολείων και όλων των τάξεων Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας μας.

Μεταξύ των ΠΡΩΤΩΝ βραβείων κάθε κατηγορίας έργου και βαθμίδας εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για το μεγάλο δώρο που είναι ένα τετραήμερο ταξίδι στη Νορμανδία (για τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό, έναν μαθητή/αν υπάρχει ομάδα μαθητών θα κάνει το σχολείο εσωτερική κλήρωση κι έναν συνοδό του μαθητή) με καλυμμένα τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και ξενάγησης. Οι κληρωθέντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πληθώρα επετειακών εκδηλώσεων για την απόβαση της Νορμανδίας, η οποία σήμανε το τέλος του Β΄ΠΠ. Ακόμη θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν τον τρόπο με τον οποίον προσεγγίζουν οι Γάλλοι την εθνική τους επέτειο, που αφορά στον Β’ΠΠ όπως και η Μάχη των Οχυρών.  Το ταξίδι στη Νορμανδία θα έχει ως ημερομηνία αναχώρησης το Σάββατο 4 Ιουνίου και ημερομηνία επιστροφής το Τρίτη 7 Ιουνίου 2022.

Συνημμένα αρχεία:

Προκήρυξη Διαγωνισμού_Η Μάχη των Οχυρών

Ιστότοπος 

Μαθητικός Διαγωνισμός «Η μάχη των οχυρών»
Ετικέτες: