Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. εναρμονίζει την 7η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2020 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2020, η οποία θα εορταστεί την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020.
Με σύνθημα «Αθλούμαι-Μένω Υγιής ?Μένω Ασφαλής» προτείνεται οι σχολικές μονάδες, να υλοποιήσουν την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 εντός του σχολικού ωραρίου, και με τον προσφορότερο στις δυνατότητές τους τρόπο,εκδηλώσεις αναφοράς ? ιστορικής αναδρομής, με διάρκεια μία (1) σχολική ώρα, για την Πανελλήνια-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2020.

Σημειώνεται, ότι οι αθλητικές δράσεις μεμονωμένα ή συνδυαστικά αναβάλλονται και εναλλακτικά μπορούν να υλοποιηθούν σε χρόνο που αυτό θα είναι εφικτό και πριν την λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους, όταν οι υγειονομικές συνθήκες λόγω της πανδημίας covid-19 το επιτρέψουν.
Κατά συνέπεια, προτεινόμενη δράση, τηρουμένων των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ αναφορικά με την διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των συμμετεχόντων μαθητών ? μαθητριών και εκπαιδευτικών είναι, η διοργάνωση ομιλιών με συναφείς θεματικές με τη δυνατότητα οι ομιλητές να είναι διακεκριμένοι αθλητές/τριες. 

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2020
Ετικέτες: