Η ΚΓ΄ Σύνοδος του εκπαιδευτικού προγράμματος
«Βουλή των Εφήβων» (2017-2018)

Το σχολείο μας και τον Νομό Λακωνίας  θα εκπροσωπήσει   ως βουλευτής  στη Βουλή των Εφήβων ο μαθητής  της Α Λυκείου Αναστάσιος Μελάς, ο οποίος πραγματοποίησε όλες τις προαπαιτούμενες δραστηριότητες και συμμετείχε  σε  ειδικά σχεδιασμένες εφαρμογές  στις οποίες ανταποκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Υπεύθυνη του προγράμματος στο 1ο ΓΕΛ Σπάρτης: Αθανασάκου Νίκη

Λίγες πληροφορίες για το πρόγραμμα:

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων».

Γενικός στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με τον ρόλο και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, η ανάδειξη της σημασίας των δημοκρατικών θεσμών στη σύγχρονη κοινωνία, αλλά και της αξίας της συμμετοχής του πολίτη στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Το θέμα της εφετινής Συνόδου «Ένα σχολείο να μας χωράει: κάνουμε like στη διαφορά» εστιάζει στον σεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας στον χώρο του σχολείου. Οι μαθητές θα κληθούν να προβληματιστούν και να συζητήσουν πώς μπορούμε, ατομικά και συλλογικά, να εμπλουτίζουμε τη σχολική και κοινωνική ζωή αξιοποιώντας τις δυναμικές της διαφορετικότητας.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Ιούλιο του 2018 

Βουλή των Εφήβων 2018: Συμμετοχή του 1ου ΓΕΛ Σπάρτης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά