Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμώντας να δώσει στους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ευκαιρία να γνωρίσουν τον χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση, διοργανώνει στο Στρασβούργο την ημερίδα EUROSCOLA στις 30 Νοεμβρίου 2017. Στην ημερίδα αυτή θα συμμετάσχουν μαθητές Λυκείου από τις χώρες ? μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

     Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου καλείται να εκπροσωπηθεί από είκοσι τρείς (23) μαθητές και τρείς (03) συνοδούς καθηγητές, από τις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας.
     Στο πλαίσιο του προγράμματος θα διεξαχθεί διαγωνισμός για την επιλογή των μαθητών. Ο γραπτός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2017ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00  στο 1ο ΓΕΛ Σπάρτης .  
     Αφορά τους μαθητές οι οποίοι κατά τη νέα σχολική χρονιά 2017-18 θα φοιτούν στις Β΄και Γ΄τάξεις των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων). 
    Το θέμα του διαγωνισμού είναι : «Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια: πολιτικά δικαιώματα και συμμετοχή στη δημοκρατική ζωή της  Ένωσης. Όπως ορίζεται στο Άρθρο 9 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΕΕ), η ευρωπαϊκή  ιθαγένεια αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Ποια  δικαιώματα απορρέουν από την ιδιότητα του Ευρωπαίου Πολίτη και πώς αυτά συμβάλλουν στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας
      Επισημαίνουμε ότι οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, θα πρέπει να υποβάλουν στις σχολικές μονάδες όπου φοιτούν έως τις 19-9-2017 τα ακόλουθα δικαιολογητικά :
  1. Αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό Euroscola 2017 (Έντυπο 1, επισυνάπτεται)
  2. Υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα του ότι του επιτρέπει να συμμετάσχει και ότι δεν έχει συμμετάσχει στο παρελθόν στο πρόγραμμα EUROSCOLA (Έντυπο 2, επισυνάπτεται)
  3. Αντίγραφο ελέγχου επίδοσης του προηγούμενου σχολικού έτους.
  4. Αντίγραφο αποδεικτικών γνώσης της Αγγλικής ή Γαλλικής γλώσσας (θα προτιμούνται οι έχοντες πτυχίο υψηλότερης βαθμίδας). Σε περίπτωση που ο/η υποψήφιος/α μαθητής/τρια έχει δώσει εξετάσεις επιτυχώς αλλά δεν έχει παραλάβει ακόμη το πτυχίο γλωσσομάθειας, μπορεί να προσκομίσει μια βεβαίωση επιτυχίας από τον φορέα του πτυχίου. Δε θα γίνουν δεκτές βεβαιώσεις από Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια για το διαγωνισμό Euroscola:  Τσούκα Ξανθή 

Έντυπα: 
Πρόγραμμα EUROSCOLA 2017