Αναρτήθηκε   ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σπάρτης σχετικά με το διαδικτυακό παιχνίδι “Μπλε Φάλαινα” με την οποία εφιστά την προσοχή στους ανήλικους, ιδίως δε στους έφηβους, σχετικά με την επικινδυνότητα του εν λόγω παιχνιδιού και τον σοβαρότατο κίνδυνο που διατρέχουν να αυτοτραυματιστούν ή ακόμα και να οδηγηθούν στο θάνατο.

Δείτε την ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σπάρτης ΕΔΩ 

Το παγκόσμιο φαινόμενο «Blue Whale Challenge» (Δοκιμασία – Πρόκληση «Μπλε Φάλαινα») είναι ένα διαδικτυακό «παιχνίδι» που προσκαλεί εφήβους να υλοποιήσουν μία σειρά από δοκιμασίες διάρκειας 50 ημερών, με αποκορύφωμα την ίδια την αυτοκτονία τους. Η προσέγγιση των ανηλίκων γίνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εως σήμερα εκτιμάται ότι η «Μπλε Φάλαινα» έχει προκαλέσει πάνω από 300 θανάτους ανηλίκων σε όλο τον κόσμο ? αρχής γενομένης από τη Ρωσία, όπου οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 130, αλλά και στο Εκουαδόρ και στη Λατινική Αμερική.

Στις αρχές Μαΐου η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε λεπτομερή οδηγία απευθυνόμενη προς τους γονείς, που συχνά αγνοούν τις διαδικτυακές δραστηριότητες των παιδιών τους. «Οι παίκτες λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χριστεί ?επικεφαλής?, προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μία σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα δοκιμασιών, όπως αυτοτραυματισμός, παρακολούθηση ταινιών τρόμου, αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια». Οι ελληνικές αρχές προτρέπουν τους γονείς να επικοινωνούν άμεσα τηλεφωνικά (11188), ηλεκτρονικά (ccu@cybercrimeunit.gov.gr), μέσω της εφαρμογής για έξυπνα τηλέφωνα CYBERΚΙD, αλλά και στο twitter (@CyberAlertGR).

(ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Καθημερινή

Ανακοίνωση Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σπάρτης για το διαδικτυακό παιχνίδι “Μπλε Φάλαινα”