Η Α? Τάξη του Λυκείου μας πραγματοποίησε ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα, στα πλαίσια των μαθημάτων Ν.Ε. Γλώσσας, Ν.Ε. Λογοτεχνίας, Καλλιτεχνικής Παιδείας και Ιστορίας.
Στο Θέατρο «ΘΥΜΕΛΗ» οι μαθητές μας παρακολούθησαν την παράσταση «Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ» του ΜΟΛΙΕΡΟΥ.

Το έργο αυτό θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας θεατρικής δραματουργίας και αναδεικνύει ποικίλους διαφορετικούς χαρακτήρες που εκφράζουν διαφορετικές αντιλήψεις ζωής: από την αγάπη ως την ιδιοτέλεια κι από την αφέλεια ως την υποκρισία. Η κωμωδία αυτή του Μολιέρου φέρνει στην υπερβολή όλα τα στοιχεία της φάρσας: τη γυναικεία πανουργία της Μπελίνας, τη σπιρτάδα και την πονηριά της υπηρέτριας Τουανέττας, την καρικατούρα των Διαφουαρούς, του Πυργκόν και του Φλεράν, τη δολιότητα του Μπονφουά, καθώς και την αφέλεια και μανιακή εμμονή του Αργκάν. Έργο δοσμένο σε κλασσική γραμμή, με εύληπτη αλλά και περίτεχνη γραφή και βοηθά τους μαθητές να προσεγγίσουν με τον καλύτερο τρόπο ένα από τα σημαντικότερα δείγματα της εποχής του Barock και της Comedia de l? Arte.
Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή μας στο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ όπου οι μαθητές μας απόλαυσαν, εκτός των άλλων, μια μοναδική έκθεση με τίτλο «ΕΡΜΙΤΑΖ: ΠΥΛΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ».
Για πρώτη φορά, εκτίθενται στους χώρους του Βυζαντινού Μουσείου σημαντικοί αρχαιολογικοί θησαυροί και έργα τέχνης που προέρχονται από τις αυτοκρατορικές συλλογές του Μουσείου Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης. Εκεί οι μαθητές μας είδαν αντικείμενα υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας, τα οποία οι Τσάροι Ρομανόφ, με πρώτο τον Μεγάλο Πέτρο (1672-1725) συνέλεγαν από τα τέλη του 17ου και επί δύο ακόμα αιώνες, με σκοπό να δημιουργήσουν τις πλουσιότατες συλλογές έργων τέχνης, που από το 1805 μέχρι σήμερα αναδεικνύουν το Ερμιτάζ ως ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα Μουσεία του κόσμου.
Συνοδοί Εκπαιδευτικοί :
Πολυμενάκου Μυρσίνη
Παπατσίρος Απόστολος
Μουρτζίκος Σωτήρης
Ρουμελιώτης Θανάσης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : Θανάσης Ρουμελιώτης

Συντάκτης κειμένου : Θανάσης Ρουμελιώτης

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα