Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου  οι μαθητές της Γ Λυκείου του σχολείου μας θα επισκεφτούν την Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής. Επισημαίνεται ότι στον ίδιο χώρο   λειτουργεί η  Έκθεση: Ο Μεγάλος ΠΟΛΕΜΟΣ που θα τελείωνε όλους τους πολέμους, 1914-1918 που εγκαινιάστηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2017. Μετά την ξενάγηση στην Παλαιά Βουλή ακολουθεί επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.  

Τους μαθητές θα συνοδεύσουν πέντε εκπαιδευτικοί ( Παπατσίρος Απόστολος,  Ρουμελιώτης Αθανάσιος,  Δεμοιράκου Μαρία, Ράλλης Παναγιώτης, Σαλτάρη Μαρία) 

Λίγα λόγια για το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής 

Θεμελιώθηκε το 1858 από τη βασίλισσα Αμαλία και οικοδομήθηκε σε σχέδια του Γάλλου αρχιτέκτονα Fran?ois Boulanger προκειμένου να στεγάσει τη Βουλή και τη Γερουσία. Με την έξωση του βασιλιά Όθωνα και τη μεταπολίτευση του 1862 το σώμα της Γερουσίας καταργείται.

Το σχέδιο του κτιρίου τροποποιήθηκε από τον αρχιτέκτονα Παναγιώτη Κάλκο με κυριότερη μεταβολή την κατάργηση του αμφιθεάτρου της Γερουσίας. Το κτίριο του Κοινοβουλίου ολοκληρώθηκε το 1875.

Στις 11 Αυγούστου 1875 πραγματοποιείται η επίσημη έναρξη των συνεδριάσεων της Βουλής με πρωθυπουργό τον Χαρίλαο Τρικούπη.

Για 60 ολόκληρα χρόνια το κτίριο της οδού Σταδίου στέγαζε την πολυτάραχη πολιτική ζωή της χώρας. Το 1935 η Βουλή των Ελλήνων μεταστεγάστηκε στα Παλαιά Ανάκτορα στην Πλατεία Συντάγματος, όπου λειτουργεί έκτοτε

Σήμερα η Παλαιά Βουλή είναι αρχιτεκτονικό κόσμημα στο κέντρο των Αθηνών. Η μεγαλόπρεπη Αίθουσα των Συνεδριάσεων αποτελεί χώρο ιστορικής μνήμης αλλά και κατάλληλη στέγη για σημαντικές εκδηλώσεις ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου. Οι αίθουσες που την περιβάλλουν στεγάζουν τη μόνιμη έκθεση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, ενώ το υπερώο αποτελεί το χώρο περιοδικών εκθέσεων.

ΜΕΓΑΡΟ ΠΑΛΑΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΣΤΑΔΙΟΥ 13, ΑΘΗΝΑ 

Η αίθουσα συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ Λυκείου στην Αθήνα