Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενική Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στο πλαίσιο των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων εξέδωσε την Εγκύκλιο για την 4η Πανελλήνια Ημέρα  Σχολικού Αθλητισμού, η οποία  για το σχολικό έτος 2017-2018 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017.

Στην 4η  Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού που φέτος έχει ως κεντρικό σύνθημα: 

«ΑΘΛΟΥΜΑΙ ?ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

 οι μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες εντός και εκτός των σχολικών μονάδων.

Στο πλαίσιο  αυτό  το 1ο ΓΕΛ Σπάρτης   έχει  προγραμματίσει εκδηλώσεις και δραστηριότητες  που θα πραγματοποιούνται παράλληλα:

  1. ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (09.00- 13.00)

ΜΠΑΣΚΕΤ 3?3

ΒΟΛΛΕΥ 6?6

ΠΙΝΓΚ ? ΠΟΝΓΚ

2. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ έχουν προγραμματιστεί:

α. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου (9:30-11:30 ) : 

Η ταινία εστιάζει στη ζωή του ιστορικού προέδρου της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, την περίοδο μετά την πτώση του Απαρτχάιντ και την προσπάθειά του να φιλοξενήσει η χώρα του το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράγκμπι. Οι φυλετικές και οικονομικές διαφορές και διακρίσεις συνεχίζουν να διχάζουν τον πληθυσμό. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Μαντέλα, βάζει σκοπό να ενώσει και πάλι το έθνος μέσα από το πνεύμα του αθλητισμού. Σύμμαχος του ο  αρχηγός της εθνικής ομάδας ράγκμπι, σε μια μάλλον καταδικασμένη προσπάθεια να κερδίσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1995?

Ο τέσσερις φορές βραβευμένος με Όσκαρ, Κλιντ Ίστγουντ, διηγείται την πραγματική ιστορία του Νέλσον Μαντέλα, που μαζί με τον αρχηγό της εθνικής ομάδας ράγκμπι, Φρανσουά Πιενάαρ, θέλησαν να συμφιλιώσουν τη διχασμένη τους πατρίδα.

Η ταινία ήταν υποψήφια για 2 βραβεία Όσκαρ στις κατηγορίες «Α? Ανδρικού Ρόλου ? Μόργκαν Φρίμαν», «Β? Ανδρικού Ρόλου ? Ματ Ντέιμον» και για 3 Χρυσές Σφαίρες στις κατηγορίες «Καλύτερη Σκηνοθεσία», «Α? Ανδρικού Ρόλου», «Β? Ανδρικού Ρόλου». 

Τα γυρίσματα της ταινία πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά στη Νότια Αφρική.

β. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΦΙΣΑΣ ΚΑΙ ΚΟΛΑΖ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (10.00-12.00)

γ. ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ( 11.00-12.00)

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων του 1ου ΓΕΛ Σπάρτης για την 4η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού