<> Πρόγραμμα εκδρομής στη Ιταλία
 

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

Εκπαιδευτική Ιστοσελίδα

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Πρόγραμμα εκδρομής στη Ιταλία

E-mail Εκτύπωση PDF

rome08 600-18_86869_42423J


7 ? ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ( 15 ? 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 )

 

1η ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 15/2:

ΣΠΑΡΤΗ ? ΠΑΤΡΑ και ΠΑΤΡΑ - ΜΠΑΡΙ( Εν πλω ) 

Συγκέντρωση στο σχολείο  στις  06:30 και αναχώρηση για Πάτρα στις 07:00.  Το σύγχρονο, κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο, τουριστικό , λεωφορείο μας είναι το MERCEDESTRAVEGO, 64 θέσεων, με αριθμό κυκλοφορίας ΚΝΡ 7083, τελευταίας τεχνολογίας με κατηγορία κινητήρα EURO 4. Στάση στην Εθνική Οδό Κορίνθου  Πατρών περίπου στις 09.00. Άφιξη στην Πάτρα περίπου στις 11.00 και επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα,  πολιούχο της πόλης. Στον Ιερό Ναό θα δούμε τα σύγχρονα ψηφιδωτά που έχουν κατασκευασθεί μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια περιήγηση στην πόλη, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μερικά από τα αξιοθέατά της,  όπως την πλατεία Γεωργίου  Α?,  στο κέντρο της πόλης, με τα σιντριβάνια και τα παραδοσιακά κτίρια ολόγυρα. Την πλατεία κοσμούν το Δημοτικό Θέατρο « Aπόλλων », που ανεγέρθηκε το 1872 και φέρει χαρακτηριστικά δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα  και το κτίριο του Eμπορικού Συλλόγου « Eρμής », σχεδιασμένα από το γερμανό αρχιτέκτονα Ερνέστο Tσίλερ. Στις 16.00 μεταφορά στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους στις 18:00 για το λιμάνι του Μπάρι με το F/BSUPERFAST 1 της SUPERFASTFERRIES. Διανυκτέρευση εν πλω.


Άφιξη την επόμενη ημέρα, Κυριακή,  στο Μπάρι στις 09:30 . Επιβίβαση στο λεωφορείο και επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του Μπάρι (αρχαιοελληνική Βάρη) όπου και βρίσκονται τα λείψανα του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας,  του θαυματουργού, για προσκύνημα. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Πομπηία όπου θα φθάσουμε περίπου στις 14.00. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας. Τα ψηφιδωτά που υπάρχουν εκεί είναι ένα ακόμα στοιχείο της ελληνιστικής επίδρασης στην Πομπηία. Τα περισσότερα από τα έργα αυτά αντιγράφουν διάσημα έργα  ελλήνων ζωγράφων. Κεντρική θέση στα ψηφιδωτά κατέχει η μεγαλύτερη και εντυπωσιακότερη σύνθεση γνωστή ως  η μάχη της Ισσού, που βρέθηκε το 1831 στην οικία του Φαύνου. Εμείς, εκτός των άλλων, θα δούμε το πιστό αντίγραφό του, αφού το αρχικό ψηφιδωτό του Αλεξάνδρου εκτίθεται στο Εθνικό αρχαιολογικό μουσείο της Νάπολης. Μετά την ξενάγηση στην Πομπηία αναχώρηση για τη Ρώμη περίπου στις 16.00.  Θα φθάσουμε στις 19.00. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, που είναι το CRISTOFOROCOLOMPO 4* και τακτοποίηση στα δωμάτια.  Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση.  Δείπνο και διανυκτέρευση.


  06859084 1

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει  η ξενάγηση της πόλης της Ρώμης. Θα επισκεφθούμε το κράτος του Βατικανού και τα μουσεία του, καθώς και την Capella Sistina, τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου,  το Κολοσσαίο, το λόφο του Καπιτωλίου, το Δημαρχείο της Ρώμης, τις αρχαίες Ρωμαϊκές αγορές και το Πάνθεον.  Επίσης θα επισκεφθούμε την Βασιλική SANTA MARIA MAGGIORE, στην οποία υπάρχουν τριάντα έξι ψηφιδωτά που απεικονίζουν σκηνές από την Παλαιά Διαθήκη. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο.  Στη συνέχεια νυκτερινή περιήγηση και ξενάγηση στη φωτισμένη Ρώμη με το λεωφορείο μας. Επιστροφή  στο ξενοδοχείο και  διανυκτέρευση.


flwrentia600 90056_2KRC50

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Φλωρεντία, περίπου στις 08.00. Άφιξη μετά από τρείς (03) ώρες, στις 11.00 και θα ακολουθήσει η περιήγηση  και ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε το Βαπτιστήριο με τα πανέμορφα ψηφιδωτά του. Το πιο φημισμένο έργο ,που αποδίδεται στον Coppo, είναι ο Θόλος του Βαπτιστηρίου  με το εκπληκτικό ψηφιδωτό του Χριστού. Στο εσωτερικό, πολύχρωμα ψηφιδωτά του 13ου αιώνα ,που αναπαριστούν την Ημέρα της Κρίσης, βρίσκονται πάνω από τη μεγάλη οκταγωνική κολυμπήθρα. Θα επισκεφθούμε επίσης τον Καθεδρικό ναό της Παναγίας των Λουλουδιών, την πλατεία Ντέλλα Σινιορία, το Παλάτσο Βέκκιο, σημερινό  δημαρχείο της πόλης, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, καθώς και το  Ponte Vecchio («Παλιά Γέφυρα), την παλαιότερη γέφυρα του ποταμού Άρνο, με την εξαίσια πέτρινη κατασκευή, ένα στολίδι της πόλης . Θα ακολουθήσει ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη στην υπαίθρια αγορά του Σαν Λορέντζο. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Ραβέννα, περίπου στις 17.00. Άφιξη στο ξενοδοχείο, που είναι το NHRAVENNA 4* στις 19.00. Ξεκούραση, δείπνο και διανυκτέρευση.


 RAN 01

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την περιήγηση στις 09.00, με ξενάγηση, της πόλης της Ραβέννας. Η Ραβέννα δεν ήταν η πόλη εκείνη που ανακάλυψε την τέχνη του ψηφιδωτού, αλλά η πόλη στην οποία το ψηφιδωτό βρήκε την μέγιστη έκφρασή του. Οι Βασιλικές ( Ναοί )  και τα Βαφτιστήρια της πόλης περιέχουν την πλουσιότερη κληρονομιά σε  ψηφιδωτά που χρονολογούνται από τον 5ο και τον 6ο αιώνα μ.Χ. Θα επισκεφθούμε, θα μελετήσουμε και θα φωτογραφήσουμε, στα πλαίσια του προγράμματος, το Μαυσωλείο της Γκάλα Πλακιδίας (Galla Placintia), τη Βασιλική του Άγιου Βιταλίου (San Vitale ),  και τη Βασιλική του Αγίου Απολλιναρίου του Νέου   ( Basilica di Saint' Apollinare Nuovo ). Το πιο αξιοσημείωτο και παλαιότερο μνημείο της Ραβέννας είναι το λεγόμενο Μαυσωλείο της Γκάλα Πλακιδίας, κόρης του Θεοδοσίου του Β?.  Στο θόλο του μαυσωλείου θα δούμε ένα νυχτερινό ουρανό με 570 χρυσά αστέρια γύρω από ένα χρυσό σταυρό, ενώ στης γωνίες του θόλου θα δούμε τα φτερωτά σύμβολα των ευαγγελιστών. Στις παραστάσεις του τρούλου υπάρχουν τέσσερα ζεύγη αποστόλων, ζώα και διάφορα σχέδια ενώ πάνω από την είσοδο του μαυσωλείου υπάρχει μια πολύ γνωστή παράσταση που εικονίζει τον Χριστό ως καλό ποιμένα. Η βασιλική του Αγίου Βιταλίου είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παλαιοχριστιανικής τέχνης στην Ιταλία. Κυριαρχεί και στην αρχιτεκτονική και στην τέχνη του ψηφιδωτού, η ανατολική Βυζαντινή επίδραση. Εκεί θα δούμε, εκτός των άλλων εντυπωσιακών βυζαντινών ψηφιδωτών,  τις εξαιρετικές παραστάσεις του Ιουστινιανού και της  Θεοδώρας με την αυλή τους. Η Βασιλική του Αγίου Απολλιναρίου του Νέου  είναι γεμάτη χρυσοποίκιλτα ψηφιδωτά, έργα τέχνης. Πρόκειται για ένα χώρο με βυζαντινά ψηφιδωτά σε πολύ καλή κατάσταση που προσφέρουν μια εκπληκτική αναφορά της βυζαντινής τέχνης στον δυτικό κόσμο. Πιθανή επίσκεψη σε εργαστήρι ψηφιδωτών για να δουν οι μαθητές από κοντά την τέχνη αυτή. Μετά την ξενάγηση θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Στη συνέχεια αν ο χρόνος και οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, ίσως επισκεφθούμε  την γειτονική Μπολόνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


patras-ancona

Πρωινό και αναχώρηση για την Ανκόνα, περίπου στις 08.00. Άφιξη στην Ανκόνα στις 10.30. Περιήγηση στην πόλη της Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο  στις 12.30, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση στις 13:30 για Πάτρα  με το F/BHELENICSPIRITτης ANEK / SUPERFASTFERRIES. Διανυκτέρευση εν πλω.


Άφιξη την επόμενη ημέρα στις 14:30 στην Πάτρα, επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στη Σπάρτη και στο σχολείο μας, περίπου στις 21.00 , με ενδιάμεση στάση στην Εθνική Οδό Κορίνθου Τρίπολης.


 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 16 Ιανουάριος 2014 19:27  

TΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Tελευταία ενημέρωση
18-06-2015 18:52
Last modified by: Maria Demirakou

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ

 photo 86e46bc2-07bb-4144-ba66-90c821154889_zps3f69a2bd.jpg

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

79eaf725-a8bd-4c32-88fe-dba6e46e0f2a zps0d27191a

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

 photo 9a70c010-08d1-4ac1-9b9f-ca6352b3c4d5_zps808693aa.jpg

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ

 photo d830d245-b157-474f-a77e-73aaa81caa20_zpseacc4a25.png

EΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ


ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Sch.gr

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Ψηφιακο Σχολειο

 photo 27d3b0e6-ceae-4dfb-bb29-99fa1e95d07a_zps482655d8.jpg


ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ